Hotellin palvelut asusteillesi

Äkkiseltään sitä voisi miettiä, että eihän hotellin ole tarkoitus palvella vaatteita, vaan asiakasta itseään. Vastakysymyksenä voitaisiin esittää, että kenelle ne vaatteet kuuluvat? Sinun vaatteesi, joita säilytät hotellissa, ovat osittain myös hotellin vastuulla ja onkin tärkeää, että itse hotelli ei aiheuta sinulle yhtään enempää harmaita hiuksia vaatetukseesi liittyen – eteenkin jos sinulla on mukanasi jotain hieman arvokkaampaa.

Tietysti kannattaa pitää mielessä, että hotellihuoneen valinta vaikuttaa siihen, miten asusteet pysyvät kunnossa. Se, millaisen loman olet valinnut, vaikuttaa hotelliisi, mutta myös siihen, millaisia vaatteita olet aikeissa ottaa mukaan. Ne voivat olla mallia smart casual tai vaikka naamiais asu halloween-juhliin, mutta myös kallis puku tai juhlamekko.

Vaatteiden säilytys

Ihan jo alkeellisessa hotellissa on jonkinlainen vaatesäilytys: henkarit ja naulakko. Mutta riittääkö tämä? Saatko vaatteesi johonkin kaappiin ja millaisille vaatteille tämä kaappi soveltuu? Jos matkustat esimerkiksi puvun kanssa, on tärkeää, että sen saa pois matkalaukusta mahdollisimman pian, jonka jälkeen se tulisi saada roikkumaan henkarista mahdollisimman vapaasti ilman pukupussia. Erillinen kaappi tätä tarkoitusta varten auttaa pitämään puvun siistinä siihen saakka kunnes käytät sitä.

Ja kun matkan aikana vaatteet likaantuvat, on ne hyvä saada säilöön johonkin erilliseen paikkaan, kunnes pesun aika tulee. Toisaalta osa haluaa pitää vaikkapa hienon naamiaisasunsa salassa huonekavereiltaan aina h-hetkeen saakka, jolloin hyvä säilytystila tulee taas tarpeeseen.

Vaatteiden pesu, huolto ja tuunaus

Joissain hienoimmissa hotelleissa on ihan palkattua henkilökuntaa sitä varten, että vaatteesi saadaan tarvittaessa puhtaiksi ja ehjiksi. Monesti näin ei kuitenkaan ole, mutta hotelleilla on välineitä, joiden avulla saat tehtyä nämä asiat itse. Vastaanotossa kannattaa kysyä, onko saatavilla vaikkapa teippirullaa nukan poistoon tai kenkäharjaa ja lankkia.

Neula ja lankaa löytyvät jo melko vaatimattomienkin hotellien vastaanotosta tai vaikkapa huoneesta. Niitä kannattaa ehdottomasti hyödyntää, jos esimerkiksi takista on irronnut nappi. Toisaalta naamiaisasua saattaa joutua tuunaamaan itse melko lailla ennen itse käyttöä hotellihuoneessa, joten tarjotuista välineistä kannattaa ottaa ilo irti ja tarvittaessa kysyä vastaanotosta, sattuisiko löytymään lisää esimerkiksi lankaa.

Vaatteiden pesu ja silitys onnistuvat monissa hotelleissa, jos pyykkiä ei ole isoja määriä. Esimerkiksi kauluspaidan pesee näppärästi pesualtaassa. Pyykinpesuainetta joutuu todennäköisesti kysymään hotellin vastaanotosta tai sitten hankkimaan itse lähikaupasta. Huuhteluaineen sijaan voi käyttää ihan vain etikkaa: se tappaa hajut ja itse etikan haju haihtuu pyykin kuivuessa. Silittäminen kannattaa jättää aivan viime tinkaan, mutta ei kuitenkaan niin pahasti, että kuuma vaate pitää vetää suoraan silityslaudalta päälle, koska tällöin alat todennäköisesti hikoilla. Älä myöskään silitä hikisiä vaatteita, sillä kuumentaminen saattaa vain pahentaa hajuhaittoja; hieman ryppyinen vaate on pienempi paha.