Mitä pakata mukaan hotellilomalle?

Matkalaukun pakkaaminen lomaa varten on mitä parhain tapa virittäytyä tulevan loman tunnelmaan – tai sitten ei! Joillekin matkalaukun pakkaaminen voi olla todellista piinaa, sillä sen lisäksi, että sinusta voi tuntua, että tavaraa on pakattavana aivan liikaa, et yksinkertaisesti tiedä, mitä tavaroita ja vaatteita pakata mukaan ja mitä taas ei.

Jotta matkalaukun pakkaaminen ei kävisi liian stressaavaksi, haluamme jakaa sinulle muutamia hyödyllisiä vinkkejä, joiden avulla varmistat, että mukanasi on kaikki tarvittava ja että matkalaukkuun jää vielä tilaa tuliaisten ja muiden paikallisten matkamuistojen shoppailuun!

Matkalaukku valmiina matkaan

Matkalaukun pakkaaminen ei aina onnistu hetkessä, tiedämme sen! Itse asiassa ei ole ollenkaan outoa, että purat ja pakkaat laukkusi uudelleen useamman kerran ennen matkalle lähtöä. Ennen matkalaukun pakkaamista on tärkeää kuitenkin varmistaa, että kyseessä on laadukas matkalaukku, joka kestää kovempaakin käsittelyä.

Esimerkiksi lentokentän henkilökunta voi käsitellä matkalaukkuja varsin kovakouraisesti, sillä niin kiireisessä ympäristössä kuin lentokentällä jokaisen matkalaukun yksittäiseen asettelemiseen ja kantamiseen ei yksinkertaisesti riitä aikaa. Tästä syystä silloin, jos huomaat, että matkalaukkusi ei ole hyvässä kunnossa, kannattaa laukku vaihtaa suosiolla uuteen ennen matkalle lähtöä. Näin varmistat, että laukkusi tulee ehjänä kohteeseen ja takaisin. Voit tilata helposti uudet matkalaukut tulevaa hotellilomaa varten Matkalaukut.fi-verkkokaupasta.

Näin pakkaat matkalaukun hotellilomaa varten

Matkalaukun pakkaamiseen ei tarvitse kuluttaa puolta päivää! Ennen kuin alat pakkaamaan matkalaukkua, suosittelemme kokoamaan kaikki pakattavat vaatteet ja tavarat esimerkiksi sängylle, jolloin voit käydä ne yhdellä silmäyksellä läpi ennen matkalaukkuun siirtämistä. Jos heittelet matkalaukkuun tavaraa ja vaatetta sieltä sun täältä, tulet todennäköisesti unohtamaan pian, mitä olet jo pakannut mukaan ja mitä sinulta vielä puuttuu.

Kaikkein tärkeintä on tietysti tutustua matkakohteen säähän ennen kuin päätät, mitä kaikkea aiot pakata mukaan hotellilomalle. Tarkista säätiedote koko loman ajalta, jolloin saat paremman kuvan siitä, ovatko esimerkiksi illat viileitä tai onko loman ajaksi luvattu sadetta tai kovaa tuulta. Rannikolla sijaitsevissa lomakohteissa illat voivat olla toisinaan hyvinkin viileitä.

Jos kyseessä on rantaloma tai hotellista löytyy oma uima-allas, mukaan kannattaa tietysti pakata ainakin uimapuku ja aurinkovoide. Tarkista kuitenkin etukäteen hotellista, tarjoavatko he uima- tai rantapyyhkeitä, sillä nämä eivät kuulu automaattisesti huoneen hintaan jokaisessa hotellissa. Jos pyyhkeitä ei ole saatavilla, pakkaa mukaan oma rantapyyhe.

Pakkaa fiksusti ja säästä tilaa

Jotta säästäisit matkalaukun tilassa, pyri pakkaamaan kaikki tarvittavat hygienia- ja kauneustuotteet pienempiin pulloihin. Jos käteviä matkapulloja ei löydy kotoa, voit ostaa niitä lähes jokaisesta hyvin varustetusta supermarketista.

Mieti myös, mitä tuotteita tarvitset matkan aikana ja pakkaa nestemäiset tuotteet erilliseen maksimissaan litran kokoiseen läpinäkyvään muovipussiin, jolloin voit viedä ne myös lentokoneeseen. Varmista myös, että jokaisen pakkauksen koko on maksimissaan 100 millilitraa. Ruumaan menevässä matkalaukussa voit kuljettaa tätä isompia pakkauksia, jotka sisältävät nesteitä.

Toinen kätevä tapa säästää matkalaukun tilaa on rullata kaikki vaatteet mahdollisimman tiukalle rullalle tavallisen viikkaamisen sijaan. Kun rullaat vaatteet, pystyt sovittamaan ne paremmin matkalaukun pohjalle, jolloin matkalaukkuun ei jää ylimääräisiä aukkoja. Pyri myös suunnittelemaan asukokonaisuudet etukäteen jokaiselle lomapäivälle (tai ainakin osalle), jolloin pystyt suurin piirtein käsittämään, kuinka paljon vaatetta sinun tulee ottaa mukaan.

Monet hotellit tarjoavat myös pyykkipalveluita. Tarkista siis etukäteen, onko matkakohteessa mahdollista pestä pyykkiä – tämä voi osoittautua käteväksi varsinkin silloin, kun lähdet viikkoa pidemmälle lomamatkalle. Näin voit ottaa mukaan vähemmän vaatetta ja pestä jo käytettyjä vaatteita myös reissun päällä!