Millainen hotelli kannattaa valita lomamatkalle?

Kun lähdetään lomalle, niin yleensä reissu kestää useamman yön yli. Silloin täytyy yöpyä jossain muualla, kuin kotonaan ja siihen tarkoitukseen hotelli on erittäin hyvä vaihtoehto. Hotelleja on kuitenkin todella monia erilaisia, joten miten matkailija sitten tietää, millainen majapaikka kannattaa varata itselleen? Lue tästä artikkelista parhaat vinkit hotellin valintaan, jolla varmistat onnistuneen ja ikimuistoisen lomamatkan.

Rantalomalle?

Suomen ilmasto on yleisesti ottaen melko kylmä, joten rantalomat ovat hyvin suosittuja suomalaisten keskuudessa. Moni varmasti haaveilee kylmästä jäähilejuomasta lämpimän auringon alla ja lomaa odotetaankin monesti todella hartaasti. Etelän lomakohteissa on yleensä hyviä rantalomaan tarkoitettuja hotelleja. Niissä on huomioitu hyvin loman tarpeet. Monesti saatavilla on esimerkiksi puolihoito tai jopa täysihoito, jolloin voi viettää todella huoletonta lomaa. Ei tarvitse huolehtia ruokailuista, vaan voi viettää päivän rannalla aurinkoa ottaen ja uiden, ja illalla voi palata takaisin hotellille syömään. Moni kaipaakin rantalomalla mahdollisimman helppoa majoitusta, joten tällainen hotelli voi olla silloin hyvä vaihtoehto.

Monissa rantalomakohteissa on myös hotelleja, joissa on mahdollisuus yöpyä huoneistossa. Silloin käytössä voi olla useampi huone ja todennäköisesti myös pieni keittiö. Tällöin sinun ei tarvitse lomalla syödä joka kerta ulkona ravintolassa, vaan voit kokata myös itse huoneessasi. Tällainen järjestely voi sopia esimerkiksi silloin, jos olet liikkellä suuremmalla porukalla. Esimerkiksi kaveriporukka tai suurempi perhe voi majoittua huoneistossa ja silloin voi säästää pitkän pennin, jos tekee itse ruokaa huoneistossa. Jos haluaa viettää oikein unelmien loman, voi olla tarpeellista ottaa lainaa lomaa varten. Kannattaa tehdä vertailua ja löydä halvin korko lainallesi vertailemalla.

Hotelli kannattaa valita sellaiselta alueelta, missä on jotain aktiviteetteja. Jos valitset hotellin jostain kauempaa, voi olla, että lomastasi menee valtaosa edestakaisin kulkemiseen. Jos sinulla on lomalle lähtiessäsi jo jotain kohteita mielessä, missä haluat käydä, voi yrittää valita hotellin jostain lähistöltä.

Kaupunkilomalle?

Jos olet enemmän kaupunkilomien ystävä, kannattaa silloinkin tuhlata muutama minuutti hotellin valintaan, jotta varmistat lomasi sujuvuuden. Hotelleja löytyy yleensä kaupunkien keskustasta, mutta niissäkin voi olla todella paljon hintaeroja. Jos tarkoituksesi on kierrellä kaupunkia ja lähialueita ja viettää huoneessa vain vähän aikaa, et välttämättä tarvitse kaikista parasta viiden tähden hotellia. Jos kuitenkin olet tullut lomalle rentoutumaan ja aiot viettää hotellilla enemmän aikaa, voi olla hyvä varata jokin laadukkaampi hotelli.

Varsinkin suurkaupunkien keskustat saattavat olla hotellien suhteen todella kalliita, joten kannattaa harkita tarkkaan omia lomatarpeita. Jos ihan keskustassa yöpyminen ei ole välttämätöntä, niin voi olla järkevää valita hotelli hieman keskustan ulkopuolelta.

Hiihtolomalle?

Hiihtokeskuksista löytyy yleensä hotelleja, joissa voi yöpyä heti hiihtokeskuksen vieressä. Hinnat ovat yleensä hieman normaalia hotellia kalliimpia, mutta samalla säästää siinä, ettei tarvitse kulkea hiihtämään mistään kauempaa. Jos taas haluaa päästä hieman halvemmalla, voi katsoa hotellia jostain muualta.

Myös hiihtokeskuksissa olevissa hotelleissa on yleensä huoneistoja tarjolla, joten kannattaa miettiä olisiko sellainen itselleen sopiva majoitus. Jos on liikkeellä lasten kanssa, niin voi olla hyvä tehdä itse ruokaa hotellissa, koska toinen vaihtoehto on syödä ravintolassa ja ne saattavat hiihtokeskuksissa olla todella kalliita.