Muodikkaat jalkineet lomalle

Ihanaa, kauan odotettu loma on viimein käsillä! Matkalle kannattaa lähteä iloisin mielin, mutta huolehtia kuitenkin muutamasta mukaan lähtevästä tavarasta, joiden ansiosta matka sujuu mukavasti tyylistä tinkimättä. Varsinkin etelän kohteisiin ja Lapin aurinkoisille pääsiäishangille suuntaavien on syytä napata mukaan hyvä aurinkovoide, jotta punaiselta iholta vältyttäisiin. Kohteesta riippumatta hyvin kenkiin satsaaminen on erinomainen ratkaisu. Hiertävillä tai säähän sopimattomilla kengillä pilaa helposti lomansa. Koska matkalle ei haluta pakata mukaan mitään ylimääräistä, kannatta kenkävalinnat tehdä huolella kotona. Jos suunnitelmissa on esimerkiksi vaeltaminen tai muu tukevia jalkineita vaativa toiminta, vaelluskengät ovat paras ratkaisu. Yleensä vaelluskengät eivät tosin ole kovin kauniit ja keveät, joten tyylipisteitä kaupungissa niillä ei saa. Lentomatkan ajaksi vaelluskengät kannattaa pukea jalkaan. Näin säästää runsaasti tilaa matkalaukussa ja välttää mahdolliset ylipainomaksut, mikäli laukun paino heilahtaisi kenkien takia yli sallitun rajan. Keveät varvassandaalit sopivat paremmin laukkuun pakattavaksi. Ne vievät hädin tuskin lainkaan tilaa ja ovat erittäin kevyet.

Koeaja kengät ennen lomaa

Miten otetaan Uudet kengät käyttöön? Tärkeintä on ostaa uudet kengät tarpeeksi kauan ennen lomaa ja kokeilla niitä rauhassa kotikonnuilla. Mikään ei ole ikävämpää kuin se, että kaupassa hyvältä vaikuttaneet kengät osoittautuvat jo ensimmäisen lomapäivän aikana jalkaan täysin sopimattomiksi. Hiertymät ja hankaukset pilaavat helposti loman. Mikäli nahkakengät osoittautuvat hieman liian pieniksi tai jalkaan sopimattomaksi, niitä voi onneksi hieman muokata kotikonsteinkin. Muokkaukseen tarvitaan lämpöä ja aikaa. Moni nainen on varmasti joskus kävellyt kotonaan villasukat ja korkokengät jalassaan, ja samaa ideaa voi käyttää muihinkin kenkiin. Lämpö ja ylimääräinen sukkakerros ihon ja kengän välissä voivat venyttää materiaalia vaaditun puolen koon verran. Pääsääntöisesti matkalle kannattaa ottaa kuitenkin vain kenkiä, joiden tietää jo valmiiksi olevan hyvät omaan jalkaan. Varmuuden vuoksi matkalaukun ensiapupakkaukseen on syytä napata mukaan myös rakkolaastareita ja rakonestopuikko, jota voi hieroa sellaisiin kohtiin jaloissa, joihin yleensä saa rakkoja. Hiertymien ja rakkojen ehkäisy on kuitenkin helpompaa kuin niiden hoitaminen. Ei ole huono idea selvittää paikallisen apteekin osoitetta jo kotoa käsin. Hätätilanteen tullessa rakkolaastarit löytyvät siten nopeammin.

Kengät kohteen mukaan

On hyvä idea ottaa vagabond kengät lomalle mukaan, sillä mallistosta löytyy runsaasti vaihtoehtoja monenlaiseen menoon. Kengät kannattaa aina valita kohteen mukaan. Jos kaupunkiloma suuntautuu paikkaan, jossa on runsaasti portaita, mukulakivikatuja ja kävelemistä, korkeakorkoiset remmikengät on syytä jättää kotiin tai käyttää niitä vain pikaisella ravintolavisiitillä. Siistit mutta mukavat kengät ovat esimerkiksi merkkitennarit, jotka jalassa kelpaa tutkia kaupunkia, mutta joiden avulla tyyli pysyy rennon siistinä. Kesäkuumalla jopa tennarit saattavat tosin olla liian hiostavat kengät. Tällöin kannattaa panostaa asiallisiin sandaaleihin. Vaikka mielikuva tennissukkia ja sandaaleita käyttävistä suomalaisturisteista elää vahvana, sandaalit voivat olla todella tyylikkäät ja trendikkäät. Minimalistiseen tyyliin istuvat yksinkertaiset, esimerkiksi mustasta nahasta valmistetut citysandaalit, jotka on helppo yhdistää sekä mekkoihin että housuihin. Ballerinat ovat toinen erinomainen vaihtoehto. Niillä saa helposti mukavuutta ja naisellisuutta asuun kuin asuun. Sekä miehille että naisille sopivat erilaiset kankaiset espadrillot, jotka tuovat heti kesäisen tuulahduksen olemukseen. Kevyitä kenkiä voi pakata mukaan useammankin kappaleen. Näin asuihin saa nopeasti uutta ilmettä ja kengille aikaa tuulettua välillä.