Miten valita omiin tarpeisiin sopiva hotelli?

Suurin osa matkailijoista yöpyy lomallaan ja muilla matkoillaan hotellissa tai bed and breakfast tyyppisessä majoituksessa. Majoitus on iso osa onnistunutta lomakokemusta ja siksi kannattaa miettiä tarkkaan missä ja miten haluaa majoittua. Lue tästä artikkelista muutama vinkki hyvän hotellihuoneen valintaan ja onnistuneeseen matkakokemukseen.

Mikä on matkasi tarkoitus?

Moni saattaa valita yöpymisensä aina samojen tuttujen standardien mukaan, mutta kannattaa joskus pysähtyä miettimään, miten majoitus parhaiten palvelisi kokonaisuutena matkan tarkoitusta. Työmatkalaisena haluaa joutuu esimerkiksi todennäköisesti käyttämään tietokonetta ja tekemään töitä myös hotellihuoneessa, joten hyvä wifi-yhteys on ehdoton, samoin myös hyvä työskentelytilat.

Toisaalta taas rantalomailija tuskin viettää huoneessa niin paljon aikaa, että sitä kannattaa hylätä toimimattoman wifin takia vaan esimerkiksi aulan yhteys voi riittää mainiosti. Jos budjetti ei ole ongelma ja haluaa nähdä mitä rahalla saa, on mahdollista majoittua erilaisissa luksushotelleissa, joissa saa rahalla runsaasti henkilökohtaista palvelua, hyvää ruokaa ja nauttia huippu designista arkkitehtuurin ja sisustustuotteiden muodossa.

Kenen kanssa matkustat?

Työmatkalla, perhelomalla tai häämatkalla voi olla täysin erilaiset hotellivaatimukset. Se auttaa luomaan parempaa tunnelmaakin, kun hotellihuone ei muistuta työmatkasta vaan, olosuhteet ovat toisenlaiset esimerkiksi perheen kanssa oleiluun. Lisäksi hotelliin ja hotellihuoneeseen kohdistuvat vaatimukset ovat varmasti erilaiset sen mukaan, matkustaako yksin, pariskuntana vai lasten kanssa. Erityisesti pienten lasten kanssa matkustaessa kannattaa valita hotelli, joka mahdollisesti järjestää myös lapsille ohjelmaa. Kahdestaan romanttiselle matkalle lähtenyt pariskunta taas arvostaa todennäköisesti enemmän rauhaa ja yksityisyyttä, kuin koko perheelle järjestettävää ohjelmaa ja siksi haluaa ehkä majoittua hotellissa, joka on vain aikuisille.

Osa ihmisistä matkustaa myös lemmikkiensä kanssa ja tätä varten voi etsiä hotellin, joka on lemmikkiystävällinen. Tämä kannattaa toisaalta huomioida myös, jos on erityisen allerginen eläimille, sillä ahkerasta siivoamisesta huolimatta lemmikkien läsnäolo saattaa aiheuttaa joillekin pahaa allergiaa ja pahimmassa tapauksessa pilata koko matkan.

Mitä palveluja hotelli tarjoaa?

Kohdetta valitessa on hyvä myös miettiä, paljonko aikaa hotellissa haluaa viettää ja mitä hotellin tarjoamia palveluita haluaa itse käyttää. Onko esimerkiksi uima-allas tai kuntosali välttämättömyys, vai viettääkö ennemmin aikansa ulkona urheillen ja meressä uiden. Myös hotellin aamiainen jakaa mielipiteitä, sillä monelle se tuntuu aivan välttämättömältä, kun taas osa haluaa mieluummin lähteä ulos ja syödä paikallisessa ravintolassa tai tehdä itse oman aamiaisensa, johon esimerkiksi huoneistohotelleissa on usein mahdollisuus. Jos kokee, että aamiainen on tärkeä osa hotellissa yöpymistä, kannattaa valita majoitus joka on saanut mahdollisimman hyviä arvosteluja aamupalastaan, sillä huono aamiainen on myös huono alku päivälle.

Sijainti on monelle tärkein kriteeri

Erityisesti lomailijat etsivät ensisijaisesti hotellia, joka on mahdollisimman hyvällä paikalla omaan lomakohteeseen nähden. Tämä onkin järkevää, sillä kävelyetäisyys moneen kohteeseen säästää aikaa ja rahaa. Sijainnin kannalta on hyvä miettiä esimerkiksi myös sitä, miten hotelli sijaitsee liikenteen kannalta. Onko nukkuminen vaikeaa esimerkiksi ruuhkaisen tien vieressä vai onko se ennemmin mahdollisuus päästä nopeasti paikasta toiseen heti aamulla.

Oma mieltymys ratkaisee

Loppujen lopuksi jokainen hotellissa vierailija on erilainen ja vain kokeilemalla voi selvittää, mikä hotelli sopii parhaiten itselleen. Omaa matkaa ei kannata pilata jo etukäteen stressaamalla liikaa siitä, mikä vastaa täydellisesti omia tarpeita, vaan parhaan tuloksen saavuttaa avoimella mielellä ja kokeilemalla rohkeasti erilaisiakin majoituksia.