Maailman pienin hotelli

Jos koolla on väliä, ei siinä tapauksessa välttämättä kannata varata huonetta Central Hoteliin Kööpenhaminan reissulla. Kyseisellä hotellilla on nimittäin varsin mielenkiintoinen ennätys nimissään – tämä hotelli on tiettävästi pienin hotelli maailmassa!

Noin parisataa euroa per yö

Kööpenhaminalainen Central Hotel kustantaa noin kahdensadan euron verran yötä kohden, josta vastineeksi vieras pääsee kokemaan, miltä tuntuu yöpyä maailman pienimmäksi julistetussa hotellissa. Aivan suotta tätä titteliä ei ole sille annettu, koska tästä hotellista löytyy yksi ainoa huone, joka levittäytyy Central Cafe -nimisen kahvilan yläpuolelle. Kahvilakin on pienenkokoinen, sillä sieltä löytyy ainoastaan viisi istumapaikkaa sisätiloista ja muutamia lisää kuistilta. Voi siis hyvinkin olla mahdollista, että maailman pienimmän hotellin alapuolelta löytyy ainakin Kööpenhaminan pienin kahvila.

Mielenkiintoinen historia ja modernit mukavuudet

Central Hotel on vähitellen kerännyt tunnettuvuutta matkailijoiden keskuudessa, minkä ansiosta se onkin täyteen buukattu koko kesän. Etukäteen hotelli kannattaa varata hyvissä ajoin, mikäli mieli tekee päästä yöpymään tässä suloisessa majapaikassa, joka sulattaa taatusti kaikkien sydämet. Lisää charmikkuutta tähän hotelliin tuo sen historia. Vaikka hotelli onkin nykyaikaisten standardien mukainen, on rakennus itsessään historiallisesti kiintoisa. Aina vuodesta 1905 toiseen maailmansotaan saakka tämän hotellin rakennus toimi suutarin putiikkina, johon lisättiin jälkeenpäin toinen kerros. Suutaritoiminnan lakattua rakennuksessa on pyöritetty kultasepän putiikkia sekä kahvilaa. Sen jälkeen se oli aivan tyhjillään parin vuoden ajan, kunnes hotellin omistaja Leif Thingtved keksi avata siihen kahvilan ja hotellin yhdistelmän. Idea oli todellinen neronleimaus!

Hotelli on pieni, mutta myös kompakti

Millainen sitten on maailman pienimmän hotellin ainoa huone? Koko ei merkitse kaikkea, sillä hotelli tarjoaa monia mukavia varusteita vieraille nautittavaksi. Tämän hotellin huoneessa on televisio sekä iPhonen lataustelakka. Pikkuruisessa huoneessa on nurkkaan sijoitettu WC, joten huoneessa yöpyvän ei tarvitse käydä alakerran kahvilan WC-tiloissa. Huoneessa oleva Hästensin laadukas parisänky vie siitä suurimman osan tilasta, mutta huoneessa vallitsee kotoisa ja lämmin tunnelma. Pieni erikoinen piirre tässä huoneessa on se, että seinällä roikkuu brittikoomikko Ronnie Barkerin valokuva kehystettynä johtuen siitä, että hotellin pyörittäjä, sattuu olemaan miehen intohimoinen ihailija.

Joku saattaisi kauhistua hotellin pientä kokoa, mutta se ei ole Central Hotellissa ongelma. Kun osaa jo etukäteen odottaa pientä hotellia, ei se tule saapuvalle vieraalle mitenkään yllätyksenä, vaan se kääntyy pikemminkin hotellin vahvuudeksi. Moni tässä hotellissa yöpyvä on sitä mieltä, ettei matkalla pääasia ole yleensä hotellissa istuskeleminen, etenkään kun kyseessä on kaupunkiloma. Kööpenhamina tarjoaa paljon tekemistä, jonka jälkeen on mukava palata omaan pieneen majapaikkaansa – maailman pienimpään hotelliin.