Kuinka maksaa vähemmän hotellissa yöpymisestä?

Kukapa ei haluaisi säästää hotelliöissä? Kaikki tietävät, että hotellissa yöpyminen ei pidemmän päälle tule koskaan halvaksi, mutta onneksi on olemassa kuitenkin muutamia sellaisia keinoja, joita hyödyntämällä voi säästää matkalla pitkän pennin juuri hotellin osalta. Etenkin usein matkustavalle kehittyy kokemusten myötä tietämystä siitä, kuinka välttyy turhasta maksamisesta ja säästää siten rahaa muihinkin asioihin matkalla. Alla esitellään niistä muutama vinkki edullisempaan hotellihuoneeseen, joita voi suositella kelle tahansa matkalle aikovalle.

  • Osta lento ja hotelli pakettina. Toisinaan matkatoimistoista saa todella hyviä tarjouksia silloin kun on valmis ostamaan matkansa yhtenä pakettina, johon kuuluvat sekä kaikki lennot että myös hotelliyöpyminen alusta loppuun. Esimerkiksi kolme yötä Lontoossa kolmen tai neljän tähden hotellissa sekä menopaluulennot saattaa parhaimmillaan maksaa reilusti alle kolmesataa, mikäli oikein tärppää. Erikseen ostettuna hotelli saattaa tulla huomattavasti kalliimmaksi.
  • Varaa hotelli joko reippaasti etukäteen tai aivan viime tingassa. Usein hotellit tarjoavat parhaat hinnat niille, jotka varaavat majoituksensa reilusti etuajassa ja vähintään kuukautta etukäteen. Toisaalta aivan viime hetkellä yönsä varaava saattaa saada hotellista huippuhyviä tarjouksia, kun se yrittää epätoivoisesti saada viimeisiä vapaita huoneita täytettyä. Trivagon ja Lastminuten kaltaiset nettisivut ovat erikoistuneet viime hetken hotellitarjouksiin, joten ne kannattaa katsastaa ensimmäisenä.
  • Yritä etsiä uusia hotelleja. Usein hiljattain ovensa avanneet hotellit pyrkivät haalimaan asiakkaita tarjoamalla erityisen hyviä tarjouksia. Hotelli saattaa olla tasoltaan erinomainen ja tietenkin myös uusi ja puhdas, mutta sen lisäksi se on vielä sen verran tuntematon, ettei sillä ole muuta vaihtoehtoa kuin tarjota huoneita aluksi kampanjatarjoushinnoin. Kenties paras keino löytää uusia hotelleita on hakea netistä erilaisin hakusanoin tietyssä kaupungissa sijaitsevat uudet hotellit.
  • Varaa suoraan hotellista. Toisinaan erilaiset hotellinvaraussivustot ovat erinomainen tapa saada vihiä mielenkiintoisista hotelleista. Usein ne kuitenkin ottavat välistä pienen provision, joten saattaa hyvinkin olla, että hotelli ottaa mielellään vastaan asiakkailta suoria yhteydenottoja. Monet hotellit ovat valmiita tekemään hieman paremman tarjouksen.