Löydä paras hinta hotellille – tee vertailua tabletilla

Hotelleita on moneen lähtöön, eikä aina ole kovinkaan helppoa löytää juuri itselleen sopivaa. Kun valinnanvaraa on niin paljon, valinnasta tulee huomattavasti hankalampi. Sen vuoksi onkin järkevää ottaa tavaksi tutkia hotellitarjontaa sekä hotellien huonehintoja sovellusten ja vertailusivustojen avulla. Monet vertailusivustot tarjoavat myös mahdollisuuden hyvitykseen, mikäli vastaavan hotellihuoneen löytää edullisempaan hintaan jostakin muualta.

Hotellien vertailusivustojen käyttäminen on todella suosittua matkailijoiden keskuudessa. Hotelli varataan enää vain harvoin suoraan hotellin nettisivuilta tai puhelinpalvelusta. Huoneet varataan siis lähes aina kolmannen osapuolen kautta, sillä se koetaan helpommaksi ja samalla myös edullisemmaksi. Vertailua voi tehdä kätevästi millä tahansa laitteella. Niin tietokone, käytetty ipad kuin vaikkapa älypuhelin ovat kaikki yhtä hyviä keinoja tehdä vertailua hotellien välillä.

Miksi hotellien vertaileminen kannattaa?

Hotellien vertaileminen kannattaa suurimmaksi osaksi siitä syystä, että vertailun avulla voi säästää suuria summia. Hotellihuonetta ei kannata varata ensimmäiseltä sivustolta, vaan sen sijaan on järkevää tutkia muutamaa eri vaihtoehtoa. Näin voi varmistaa sen, että huoneen saa varattua parhaimpaan mahdolliseen hintaan. Samalla kannattaa tutkia myös vertailusivustojen ehtoja. Jotkut sivustot voivat tarjota huoneelle ilmaista peruutusta, kun taas toisilla sivustoilla ilmainen peruutus ei ole mahdollista. Matkailijan tulee siis kiinnittää huomiota myös tällaisiin seikkoihin. Joskus suunnitelmat nimittäin muuttuvat, eikä matkaan voi lähteä syystä tai toisesta. Silloin on hyvä olla olemassa matkavaraus, joka sallii peruuttamisen ilman erillisiä peruutuskuluja.

Vertaileminen kannattaa myös siitä syystä, että vertaamalla voi löytää hyviä tarjouksia. Monesti tarjoukset eivät ole kaikkien nähtävillä, vaan ne saattavat olla ainoastaan tietyiltä vertailusivustoilta löytyviä tarjouksia, jotka antavat suuren alennuksen hotellihuoneen hinnasta. Usein matkailevan kannattaa myös liittyä eri sivustoiden postituslistalle. Sitä kautta on mahdollista saada tietoa ylimääräisistä alennuksista ja tulevista tarjouksista. Joskus tarjoukset ovat voimassa vain uskollisille asiakkaille, eli postituslistalle liittyneille matkailijoille

Hotellien vertaileminen vertailusivustolla kannattaa myös siitä syystä, että hakukoneen avulla on mahdollista laittaa hotelleja paremmuusjärjestykseen. Matkailija voi myös rajata haluamansa hotellit vaikkapa tähtiluokituksen tai hinnan mukaan. Jos siis itsellä on tiukka budjetti, voi hotellia etsiä suoraan sen mukaan. Huonehintoja haetaan aina yhdeltä yöltä. Jos lomaltaan taas etsii luksusta, kannattaa silloin kääntyä ainoastaan viiden tähden hotelleiden pariin.