Hotellien uutta teknologiaa

Ennen muinoin hotellit ja muut majoitusliikkeet tarjosivat yhtä ainutta asiaa: majoitusta. Tämä tarkoitti lähinnä sänkyä sekä kattoa pään päällä ja joissain tapauksissa muitakin lisäpalveluita, mutta nyt hotellialalla puhaltavat uudet tuulet. Yksi näkyvimmistä muutoksista on teknologian rantautuminen hotelleihin. Yhä useampi hotelli hyödyntää teknologiaa toiminnoissaan ja viime aikoina ollaankin nähty yhtä sun toista mielenkiintoista teknologiaa hotelleissa eri puolilla maailmaa. Mitä kaikkea hotelleihin onkaan viime aikoina rantautunut teknologian saralla?

  • Vieraille suunnatut hotellien omat sovellukset ovat yleistyneet valtavasti. Kun vieras lataa hotellin sovelluksen, avautuu hänen ulottuvilleen valtavasti erilaisia ominaisuuksia, joista hotellivieraana pääsee nauttimaan. Joissain hotellihuoneissa pöydällä aiemmin odottanut tervetuliaiskansio on saatettu korvata kokonaan appilla, josta löytyy kaikki tarvittava tieto.
  • Kännykkä toimii huoneen avaimena yhä useammassa hotellissa. Avaimet ja avainkortit jäävät luultavasti jossain vaiheessa unholaan, kun vieraan älypuhelin ajaa saman asian ja avaa oven nopealla ruudun skannaamisella. Näin vältytään turhien tavaroiden kantamiselta ja riittää kun muistaa ottaa mukaansa älylaitteensa.
  • Älypuhelin on yhteydessä huoneen toimintoihin jo monissa hotelleissa. Kun kännykän bluetoothin yhdistää hotellihuoneeseen, pystyy sen avulla käyttämään kännykkää huoneen television kaukosäätimenä ja katkaisemaan sekä laittamaan päälle valot tarvittaessa. Jopa huoneen verhot voi saada suljettua kännykkää hipaisemalla ja hotellin henkilökunnalle voi lähettää viestin kännykällä näppärämmin kuin koskaan aikaisemmin.