Erilaisia hotellityyppejä

Kun matkustaa maailmalla, täytyy yöpyminen aina suunnitella tarkkaan. Muutoin voi käydä niin, että joutuu nukkumaan yönsä taivasalla. Tämä ei tietysti ole katastrofi, mikäli olet matkalla jossain lämpimässä kohteessa, mutta ei ole kuitenkaan mukavaa viettää koko yötä ulkoilmassa. Mistä sitten tietää millaisen hotellin itselleen varaa? Onko järkevää ottaa kallis hotellihuone jos tarvitsee yöpyä vain yksi yö? Entä jos on jossain matkakohteessa viikon verran, millainen hotelli silloin olisi sopiva? Minkälaisia erilaisia hotelleja maailmalta oikein löytyy? Lue tästä parhaat vinkit hotellin valintaan. Näillä ohjeilla varmistat matkasi sujuvuuden ja pääset nukkumaan puhtaisiin lakanoihin yöksi, olitpa sitten reissussa missä päin maailmaa tahansa.

Luksus-hotellit

Maailmalta löytyy useita luksus-tason hotelleja. Nämä ovat yleensä viiden tähden luokituksen omaavia hotelleja. Hintataso on tällaisissa hotelleissa yleensä huomattavasti korkeampi, kuin mihin tavallinen kadun tallaaja on tottunut. Jos kuitenkin arvostat luksusta ja laatua, voi viiden tähden hotelli olla sinulle hyvä vaihtoehto.

Näissä hotelleissa majoittujat odottavat saavansa yksityistä huolenpitoa ja palvelua mihin kellonaikaan tahansa. Jos haluat tilata huoneeseesi hummeriaterian kolmelta yöllä, se varmasti onnistuu. Näitä hotelleja ei löydy ihan kaikista pienimmistä kaupungeista. Useimmiten viiden tähden hotelleja löytyy eri maiden pääkaupungeista tai muista suurista kaupungeista. Tämän tason hotelleja löytyy myös monista kohteista, joissa muuten pyörii paljon ihmisiä tai siellä on jokin vetonaula, joka turisteja ja matkailijoita houkuttaa.

Esimerkiksi Las Vegasin kasinot houkuttavat paikalle paljon rikkaita suurpelureita, jotka haluavat majoittua tasokkaissa hotelleissa. Myös monissa Lähi-Idän kohteissa on viiden tähden, tai jopa kuuden tai seitsemän tähden hotelleja. Näitä löytyy esimerkiksi Abu Dhabista ja Dubaista. Näiden kohteiden hotellien hinnoilla ei ole mitään väliä, koska siellä majoittuu henkilöitä, joiden ei tarvitse katsoa hintoja. Huone voi maksaa mitä tahansa ja silti halukkaita majoittujia löytyy.

Huoneistohotellit

Huoneistohotellit ovat hieman erityyppisiä kuin perinteiset hotellihuoneet. Niissä on useimmiten useampi makuuhuone ja lisäksi pieni keittiö, jossa voi valmistaa itse ruokaa loman aikana. Tämän tyyppisiä hotelleja löytyy yleensä etelän rantalomakohteista. Perheet majoittuvat mielellään näissä hotelleissa, sillä ison perheen ruokailukulut voivat nousta isoihin summiin, mikäli syö kaikki päivän ateriat ravintolassa. Siksi onkin hyvä, että on mahdollisuus valmistaa itse ruokaa tarpeen mukaan.

Huoneistohotelleja löytyy yleensä myös monista laskettelukeskuksista. Syy tähän on oikeastaan sama kuin yllä mainittu, sillä myös laskettelukeskuksissa on paljon perheitä ja siellä vietetään yleensä useampi päivä ja yö. Voi olla todella kallista syödä vaikkapa viikon ajan ravintolassa jokainen ateria, ja monet haluavatkin valmistaa ruokansa itse. Hintataso huoneistohotelleissa on hieman korkeampi kun tavallisessa hotellihuoneessa, johtuen siitä, että käytössä on useampi huone ja keittiö. Useimmiten huoneistohotellin huoneet muistuttavat enemmän tavallista asuntoa, kuin hotellia.

Pienet, yksityiset hotellit

Monissa pienemmissä matkakohteissa on pieniä yksityisten pitämiä hotelleja. Näitä löytyy vaikkapa Englannin maaseudulta, joka on kuitenkin hyvin suosittu matkakohde. Hotelleissa voi olla vaikka 10 huonetta ja palvelu on hyvinkin yksityistä. Aamupalalla esimerkiksi ei ole valmiina mitään tarjolla, vaan hotellin omistaja kyselee jokaiselta majoittujalta aamulla, mitä he haluavat syödä ja valmistaa aamupalaa sitä mukaa. Pieniä hotelleja löytyy monista pikkukaupungeista ja lähes kuka tahansa voi perustaa oman hotellin, kunhan sopivanlainen kiinteistö vain löytyy. Tässä asiassa yrityslaina voi osoittautua hyväksi ratkaisuksi.