Pakettiautolla ympäri Suomen hotelleja

Kaikki puhuvat aina matkailuautolla reissaamisesta. Ja kyllä, pitkien matkojen taittaminen matkailuautolla on hauskaa ja myös edullista, sillä majoitus kulkee kätevästi mukana siellä missä sinäkin. Kaikilla ei kuitenkaan ole käytössään matkailuautoa ja erityisesti kiireisinä kesäkuukausina matkailuauton vuokraaminen voi olla yllättävän kallista.

Mutta satutko kenties omistamaan pakettiauton tai tunnetko jonkun, joka olisi valmis lainaamaan sinulle pakettiautoa? Usko tai älä, roadtrip ympäri Suomea pakettiautolla on aivan yhtä mahdollista ja mikä parasta, pakettiauton taka-osaan saat mahdutettua valtavan määrän matkatavaraa!

Tutustu Suomen hotelleihin pakettiautolla

Suomi on pullollaan toinen toistaan ihastuttavampia hotelleja, B&B-majoituksia, leirintäalueita ja kylpylähotelleja. Mikäpä olisikaan parempi keino tutustua kaikkiin mielenkiintoisiin kohteisiin, kuin hypätä auton rattiin ja lähteä kiertämään kotimaan upeita maisemia. Luonnollisesti matkailuauto on monen mielestä kaikkein paras vaihtoehto, mutta mikäli matkailuautoa ei löydy omasta takaa, matkailuauton vuokraaminen voi tulla monen lompakolla erityisesti suosittuina kesäkuukausina liian kalliiksi.

Suomen ihaniin hotelleihin on kuitenkin mahdollista tutustua myös monella muulla tapaa, ja yksi näistä keinoista on pakettiauto. Vaikka pakettiauto ei välttämättä tulisi monellekaan ensimmäisenä mieleen, on se erittäin kätevä tapa reissata ympäri Suomea esimerkiksi silloin, jos tarvitset mukaan paljon tavaraa, sillä tilaa pakettiauton takaosassa riittää vaikka muille jakaa!

Kun valmistaudut matkaan pakettiautolla, on tärkeää, että kaikki tavarat saadaan järjesteltyä huolellisesti ja turvallisesti pakettiauton takaosaan. Näin varmistat, etteivät tavarat liiku pois paikoiltaan tai rikkoudu ajon aikana. Monelle ei välttämättä tulisi heti mieleen, että ammattilaiskäyttöön suunnatut pakettiauton hyllyt voivat auttaa saamaan pakettiauton takaosan uuteen uskoon, mutta tottahan se on, että pakettiauton hyllyt ovat äärimmäisen tehokas keino luoda takaosaan lisätilaa ja järjestellä kaikki tarvittava matkaa varten omille paikoilleen.

Mitä matkalle kannattaa varata mukaan?

Kun pakettiauton takaosa on saatu järjesteltyä kokoon tarvittavilla hyllyillä ja muilla lisävarusteilla, voit miettiä seuraavaksi, mitä muuta tulet tarvitsemaan roadtrip-matkaa varten. Jos matkan aikana aiotaan yöpyä pelkästään hotelleissa, omia petivaatteita ei luonnollisesti tarvitse pakata mukaan, mutta jos suunnitelmiin puolestaan sisältyy esimerkiksi leirintäalueella yöpymistä, tällöin omat petivaatteet, pyyhkeet ja makuupussit kannattaa luonnollisesti pakata mukaan. Pakettiautoon mahtuu tietysti mukaan myös paljon muuta tavaraa, kuten retkituolit, retkipöytä ja teltta!

Lisäksi mukaan kannattaa pakata myös ensiapupakkaus, palopeitto, heijastinliivit ja taskulamppu. Onkin aina parempi, että ne ovat mukana, kun niitä ei tarvita, kuin että niitä tarvitaan silloin, kun ne eivät ole mukana. Lisäksi mukaan kannattaa pakata myös ylimääräistä vettä, muutama vessapaperirulla, käsienpesutarvikkeet ja välipalaa.

Puhelimien ja tablettien lataamiseen tien päällä kannattaa varata parikin vara-akkua, jos sellaisia omasta takaa löytyy. Puhelinten lataamiseen tarkoitetut vara-akut ovatkin huomattavasti tehokkaampia kuin puhelimen lataaminen auton laturissa. Vara-akun ansiosta varmistatkin, että puhelimesta löytyy akkua koko matkan ajaksi, sillä kartan lukeminen esimerkiksi Google Mapsin avulla voi osoittautua erittäin arvokkaaksi avuksi.

Matkalle voi varata mukaan myös viihdettä, kuten kortit tai lautapelejä. Pakettiauton hyllyjen ansiosta kaikki tavarat on helppo järjestellä pakettiauton takaosaa huolellisesti ja turvallisesti niin, että löydät kaiken tarvittavan helposti. Lopuksi tietysti tarvitaan runsaasti seikkailumieltä ja tarpeen tullen myös matkakaveri, jonka avulla pitkätkin ajomatkat sujuvat huomattavasti mukavammin!