Lasten kohteet

Linnanmäki

Linnanmäen huvipuisto sijaitsee Alppiharjun kaupunginosassa ja sisältää yli neljäkymmentä erilaista huvipuistolaitetta aina hurjista vuoristoradoista perheen pienimmillekin sopiviin satujuniin. Linnanmäellä on huvipuistolaitteiden lisäksi myös esimerkiksi huvipuistopelejä, pelihalleja, ravintoloita, kioskeja, Peacock-teatteri sekä SeaLife, jossa voi ihastella merielämää; kauniiden ja värikkäiden kalojen lisäksi SeaLifesta löytyy muunmuassa hurjia haita, joita pääsee katsomaan silmästä silmään lasista valmistetussa tunnelissa. Linnanmäen vanhin laite on valmistunut jo vuonna 1896. Ja sen suosituin laite, vuoristoratakin, on otettu käyttöön jo vuonna 1951. Tästä huolimatta Linnanmäki on nykyaikainen huvipuisto, josta löytyy esimerkiksi avaruusaiheinen vuoristorata, joka on nimeltään Linnunrata. Muita suosittuja laitteita ovat esimerkiksi kummitusjuna, autorata sekä hupitalo Vekkula, josta löytyy liukumäkiä ja muuta puuhaa. Huvipuistosta löytyy kaksi vesilaitetta, jotka ovat nimeltään Hurjakuru ja Vonkaputous. Vuoristorata Ukko tarjoaa vauhdin hurmaa kaikista hurjapäisimmille kävijöille. Ukko kohoaa 52 metrin korkeuteen ja sen vauhti kohoaa 105 kilometriin tunnissa. Linnanmäellä käy sen aukioloaikoina päivässä noin 7 000 kävijää. Vuosittain kävijöitä käy yli miljoona. Linnanmäkeä ylläpitää Lasten Päivän Säätiö, joka jakaa osan voitoista lastensuojelutyöhön.

Korkeasaaren eläintarha

Korkeasaaren eläintarha on mielenkiintoinen ja opettavainen retkikohde lapsiperheille. Korkeasaari sijaitsee Helsingin edustalla ja saarella sijaitseva saman niminen eläintarha on perustettu jo vuonna 1889. Eläintarha sijaitsee kallioisella alueella ja muodostaa yhdessä Mustikkamaan sekä joidenkin pienempien saarten kanssa Mustikkamaa-Korkeasaari-nimisen kaupunginosan. Korkeasaari onkin yksi maailman vanhimmista eläintarjoista ja Helsingin suosituimpia nähtävyyksiä. Eläintarhassa noudatetaan aluejakoa, josta löytyy seuraavat kokonaisuudet: Amazonia, Africasia ja Borealia. Korkeasaaresta löytyy noin 150 eläinlajia ja yli tuhat kasvilajia. Korkeasaareen pääsee Mustikkamaan saaresta siltaa pitkin ja Mustikkamaalle puolestaan pääsee siltaa pitkin Kulosaaresta. Kesäisin eläintarhaan on mahdollista saapua vesitse vesiliikenneyhteydellä, joka lähtee sekä Kauppatorilta että Hakaniemestä. Rautatientorilta on bussiyhteys Korkeasaaren sillan viereen. Lähes kaikki suomalaiset lapset tuntevat lastenlaulun, jossa lauletaan ” huomenna mennään Korkeasaareen…”. Tämä kertonee osaltaan siitä kuinka suosittu eläintarha on lapsiperheiden keskuudessa.

Sisäleikkipuistot

Helsingissä on useita sisäleikkipuistoja, jotka ovat erinomaisia lapsiperheiden vierailukohteita. Sisäleikkipuistoista suosittuja ovat esimerkiksi Hakaniemessä sijaitseva Leikkiluola, Kivikossa sijaitseva HopLop sekä Ruoholahdessa sijaitseva SnadiStadi. Sisäleikkipuistoista löytyy esimerkiksi pomppulinnoja, liukumäkiä ja kiipeilypaikkoja. Niissä vierähtää helposti tunti jos toinenkin! Helsingistä löytyy myös runsas valikoima ulkoleikkipaikkoja, jotka ovat hyvällä säällä erinomaisia ja maksuttomia leikkipaikkoja!

Eläintieteellinen museo

Eläintieteellinen museo on mielenkiintoinen ja opettavainen vierailukohde, jossa voit seisahtua ihailemaan lentoliskoja tai pysähtyä valtavan kokoisen dinosauruksen jalkojen juureen tai kuunnella öisiä Afrikan ääniä, joista voit erottaa erilaisten villieläinten ääniä. Lisäksi tunnelmaa tuo tumma tähtitaivas. Elämän historia –osastolla pääset aikamatkalle menneisyyteen! Luut kertovat –näyttelyssä pääset itse tutkimaan erilaisia luita ja luustoja. Esimerkiksi lehmän luuston rakentaminen magneettiluista on lapsista mielenkiintoista! Entä oletko jo päässyt tutustumaan mammutteihin?

Gardenia

Gardenia on trooppinen puutarha, jossa järjestään myös erilaisia näyttelyitä. 26. marraskuuta asti Gardeniassa voi ihailla Viidakon kutsu –taidenäyttelyä, jonka viidakkoaiheiset maalaukset ovat Anne Leppäsen käsialaa. Mikä voisikaan olla tällaiselle taidenäyttelylle sopivampi ympäristö? Näyttely on maksuton. Gardeniassa vietetään myös suosittuja taskulamppuiltoja, joissa pääsee kokeilemaan miltä trooppinen puutarha tuoksuu ja tuntuu silloin kun on täysin pimeää. Taskulamppuillassa saat tilaisuuden tutkia kasveja taskulampun loisteessa. Gardeniassa järjestetään myös opastettuja kierroksia, joilla kerrotaan puutarhan kasveista sekä niiden käytöstä.

Gardeniassa on esillä lähinnä trooppisia viljelykasveja, joista pääosassa ovat Kaakkois-Aasiasta kotoisin olevat viljelykasvit. Puutarhassa on noin 300 kasvilajia; puutarhasta löytyy esimerkiksi sokeriruoko, vanilja, arabiankahvi, kaakaopuu, pippuri, kardemumma, kaneli, papaija, mango, banaani sekä ananas – monia arkielämästä ja ruokapöydästä tuttuja kasveja siis!

Gardenian ulkopuutarhan valtaa upea väriloisto keväästä syksyyn. Siitä pitävät huolen hedelmäpuut, sipulikukat, pionit, ruusut, kärhöt ja perennat. Aasialaista eksotiikkaa pihalle on luotu japanilaisen puutarhan muodossa. Voit seikkailla Gardeniassa omatoimisesti Kasvien salaisuus –seikkailulla. Seikkailun kautta lapset tutustuvat aarrekartan sekä tehtävien avulla puutarhasta löytyviin kuuteen trooppiseen kasviin ja ratkaisevat kasvien salaisuuden aarrearkuista kerättävien kirjainten avulla. Tervetuloa yöpymään hotellissamme koko perheen kesken halutessanne tutustua pääkaupunkiseudun lastenkulttuuritarjontaan!