Helsingin nähtävyydet

Hotellimme sijaitsee keskeisellä paikalla Helsingissä, joten voit yhdistää hotellilomasi Helsingin monien nähtävyyksien ihailemiseen. Kauniista pääkaupungistamme löytyy jokaiselle jotakin; nähtävää ja koettavaa löytyy niin yritysmatkalaisille, lapsiperheille kuin sinkuillekin! Ostoksia on mahdollista tehdä niin vanhan ajan tunnelmaa huokuvassa Vanhassa kauppahallissa kuin moderneissa ostoskeskuksissakin. Lisäksi Helsingistä löytyy monia second-hand-liikkeitä ja kirpputoreja. Kesäisin erityisesti ulkona järjestettävät kirpputorit ovat suosittuja ja niistä voi tehdä hyviä löytöjä! Helsingissä kannattaa ostaa esimerkiksi kuuluisia suomalaisia tuotteita, kuten Marimekon ja Iittalan tuotteita. Myös Muumi-tuotteet ovat suosittuja tuliaisia Helsingistä! Helsingistä löytyy runsaasti kohteita moneen makuun ja tässä yhteydessä niistä on mahdollista esitellä vain muutama. Esimerkiksi erilaiset Helsingistä lähtevät risteilyt ovat suosittuja; voit lähteä risteilemään vain päiväksi ja palata hotellille yöksi tai voit suunnata laivalla Tallinnaan Viroon, Tukholmaan Ruotsiin, Kieliin Saksaan tai Pietariin Venäjälle. Autamme sinua tarvittaessa varaamaan laivapaketit sekä hoitamaan matkajärjestelyt; toimimme yhteistyössä suosituimpien laivayhtiöiden kanssa. Merellä pääset nauttimaan kauniista merimaisemista, hauskasta yhdessäolosta sekä hyvästä Ruuasta! Jos tarvitset lisätietoja Helsingistä lähtevistä laivamatkoista tai Helsingin nähtävyyksistä, älä epäröi kysyä hotellimme infosta! Hotellihenkilökuntamme on koulutettu opastamaan matkalijoita kauniiseen pääkaupunkiimme tutustumisessa.

Aikuisten kohteet

Suomenlinna

Suomenlinnan merilinnoituksen rakentaminen aloitettiin jo vuonna 1748. Se on arvostettu historiallinen muistomerkki sekä kulttuurikohde. Voidaan sanoa, että Suomenlinna on kiinteä osa Helsingin identiteettiä ja se on yksi Suomen suosituimmista matkailukohteista; vuosittain saarella käy satoja tuhansia vierailijoita. Suomenlinnaa on kutsuttu myös Viaporiksi ja se kuuluu nykyisin Unescon maailmanperintöluetteloon. Suomenlinna on useiden kulttuuritapahtumien ja konserttien pitopaikka – siellä järjestetään esimerkiksi Viapori Jazz. Saarelta löytyy paljon erilaisia kahviloita sekä ravintoloita, kuten Walhalla, joka on perustettu jo vuonna 1952. Kohde on mielenkiintoinen erityisesti historian ystäville! Suomenlinna sopii myös lapsiperheiden vierailukohteeksi, kunhan lapsia pidetään tarkkasti silmällä; linnoituksessa on joissakin kohdissa korkeita pudotuksia eikä lapsia kannata päästää sen reunoille.

Ateneum

Suomen laajimmat taidekokoelmat löytyvät Ateneumista, jonka taidekokoelmissa on yli 20 000 teosta. Taidekokoelma sisältää suomalaista taidetta 1750-luvulta 1960-luvulle. Lisäksi se sisältää länsimaista taidetta 1800-luvun lopusta 1950-luvulle. Kokoelmasta löytyy useita kansallisaarteita. Voit tutustua Ateneumissa suosittujen suomalaisten taiteilijoiden, kuten Albert Edelfeltin, Akseli Gallen-Kallelan ja Helene Schjerfbeckin, töihin. Museossa on mahdollista osallistua myös erilaisiin työpajoihin, opastuksiin, luentoihin sekä musiikki- ja tanssiesityksiin.

Kiasma

Kiasmaa pidetään koko Suomen sekä Suomen lähialueiden johtavana nykytaiteen museona. Kiasmaan on kerätty oman aikamme ajankohtaista taidetta. Kiasmassa järjestetään näyttelyitä ja sen kansallista nykytaiteen kokoelmaa kartutetaan jatkuvasti. Kiasmassa myös tuotetaan esitystaiteeseen liittyvää ohjelmistoa. Kiasman tavoite on saada nykytaide tutuksi mahdollisimman suurelle yleisölle sekä tarjota nykytaiteen kautta uusia näkökulmia ja elämyksiä. Kiasma on mielenkiintoinen kohde, vaikket olisikaan taideasiantuntija tai vaikket tietäisi taiteesta juuri mitään!

Suomen kansallismuseo

Suomen kansallismuseossa pääset tutustumaan suomalaisten elämään esihistoriasta aina nykyaikaan. Museon kokoelmia on kerätty yli 200 vuoden ajan. Museosta löytyy myös VINTTI-työpaja, joka on suunnattu erityisesti yli 7-vuotiaille lapsille. VINTISSÄ on toiminnallinen näyttely, jossa lapset saavat tutustua Suomen historiaan sekä kulttuuriin monipuolisin toiminnallisen keinoin, jotka vaativat sekä käsien että pään käyttöä.

Vanha kauppahalli

Helsingin Vanha kauppahalli on aloittanut toimintansa jo vuonna 1889 ja sen valikoimista löytyy niin juustoja, kahveja, teetä, kaloja, äyriäisiä, lihatuotteita, kasviksia, hedelmiä kuin leivoksiakin. Hallikauppiaille on mahdollista tehdä myös erikoistilauksia. Hallissa vallitsee rauhallinen vanhan ajan tunnelma ja se on mielenkiintoinen ostoskohde. Kauppahallin tuotteet ovat tunnettuja korkeasta laadustaan ja se onkin monen kulinaristin suosikkikohde.